Стресът

"Стресът не ни убива. Убива ни начинът, по който реагираме на него"
Ханс Сели

Как да се справим с последиците от СТРЕСА

Как да се справим с последиците от СТРЕСА - отпадналост, умора, тревожност, депресия, артериална хипертония, инфаркт, инсулт, диабет тип 2, рак и др.
Как се чувствате напоследък? Налага ли ви се да работите прекалено много? Изложени ли сте на стресови ситуации? Знаете ли, че стресът е главният враг на здравето ви? Според СЗО над 90% от всички заболявания са психосоматични, т.е. започват от психиката (стрес) и след това поразяват тялото. Първите симптоми са раздразнителност, напрегнатост, тревожност, потиснатост, импотентност... Уви, повечето от нас не знаят как да се справят със стреса и не признават, че имат проблеми, докато те не ги повалят.

Духовни мисли и цитати на велики личности
" Има мисли отровни, но има и чувства отровни. Има мисли, от които най-малката доза може да измени целия ви живот. Има отровни чувства, които, влезли веднъж във вас, цял живот ще са ви препятствие. Има отрови в мисловния свят, в духовния свят и най-много в човешкия свят. Нервни сте - това е отрова. Тревогата и страхът също са отрови. Ето откъде идват разни заболявания - душевни, сърдечни, умствени, телесни."


Искате ли да научите как въпреки стреса да съхраните здравето си и да се предпазите от болести? Прочетете тази информация!
Притесненията, страхът и тревожността са важни за нашето оцеляване, защото ни подготвят да се справяме с опасностите. Те водят до секретиране на хормона адреналин, който ни подготвя да се борим или да бягаме: сърцето започва да бие ускорено, артериалното налягане и кръвната захар се покачват, и пр. Ако притесненията, страхът и тревожността продължават достатъчно дълго, се стига до хроничен стрес, който лекарите наричат дистрес. Това е болестно състояние, а не адекватна приспособителна реакция.

Кои хора са изложени на риск?
  • Тип А - състезателни, амбициозни, работохолици, пренебрегващи симптомите на стреса
  • Свръхемоционални - прекалено чувствителни, раними, но несподелящи проблемите
  • Семейно обременени - патологична среда и възпитание, провокиращо стрес
  • Стресогенни събития - икономическа криза, уволнение, дългове, развод, нещастия
  • Негативно мислене - напр. под влияние на лоши новини от вестници, телевизия и т.н.

Симптоми на хроничния стрес:
  • телесни: изтръпване, треперене, замайване, световъртеж, крампи на мускулите, зрителни смущения, затруднено дишане и болки в гърдите, присвиване и болки в стомаха и корема, чувство на умора, импотентност и др.
  • психологични: слаба концентрация, разсеяност, тревожност, раздразнителност, потиснатост, песимизъм, гняв, тъга, променливо настроение, капризност, плачливост и т.н.
  • поведенчески: злоупотреба с храни, алкохол и цигари, висене пред компютъра, избягване на проблемите, търсене на сигурност.

Последствията от хроничния стрес
Тревожността, страхът и депресията могат да провокират бронхиална астма, язва, гастрит, колит, болести на щитовидната жлеза, артрит, хипертония, нередовен мензис, хормонален дисбаланс, импотентност, чести вирусни инфекции, хронична умора и пр. Ако не се вземат мерки, може да се стигне до пълен срив на защитния механизъм с тежки дегенеративни увреждания на всички органи и системи, диабет тип 2, инфаркт, инсулт, автоимунни заболявания, рак и др.

Какво е решението?
Може би то се нарича AFA! Познато като елексир за мозъка, това водорасло се оприличава на супер гориво за нервната система. То е в състояние да зареди, възстанови и енергизира изтощените мозъчни клетки така, че да започнат да функционират много по-добре.
Прочетете за AquaSource водорасли от "Продукти за здраве"


" Най-лошото поражение-ОТЧАЯНИЕТО"
Майка Тереза

Препоръчваме Ви следната рецепта:
"Никой не знае какво може да направи преди да е опитал"
Публий Сир

Затова опитайте AquaSource водорасли !!! :)