СУПЕР АНТИОКСИДАНТ- Детоксикация

Супер Антиоксидант с пикногенол
ЗАЩИТА НА КЛЕТКИТЕ! ПОБЕДА НАД АЛЕРГИИТЕ!
Антиоксидантите са от жизнено важно значение в днешния замърсен и задъхан свят. Много учени вярват, че редовното им приемане може да удължи живота с 20-30 г. и да го подобри качествено. Това се дължи на способността им да неутрализират свободните радикали (силно реактивни молекули, които увреждат структурата и функцията на живите клетки).

Натрупването на свободни радикали е верижно клетъчно увреждане и води до дегенерация, състаряване и заболяване, даже и рак. Свободните радикали предизвикват увреждане на клетката поне по три начина:

1. Разрушаване на клетъчната стена, водещо до смърт на клетката;
2. Разрушаване на клетъчните органели, водещо до влошена жизненост, различни болести и преждевременно състаряване поради клетъчна хипо- и дисфункция;
3. Разрушаване на ДНК в ядрото, водещо до много сериозни проблеми в разкодирането на генетичната информация и евентуално злокачествено израждане (заболяване от рак).

Тялото има собствени антиоксиданти, но те не винаги са в състояние да се справят с обременената околна среда и с непрекъснато увеличаващите се негативни фактори. Основните източници на свободни радикали са слънчевата енергия (поради озоновата дупка), замърсяването, пестицидите, пушенето, някои лекарства (особено при химиотерапия и лъчелечение), летенето със самолет на голяма височина, силният стрес и др.

Супер антиоксидантът защитава всички клетки от дегенерация и е изключително полезен при:
 • активни или пасивни пушачи;
 • ежедневно умерено до високо излагане на замърсен въздух - автомобилни газове, работа в среда с висока концентрация на токсини и др.;
 • излагане на химикали или на свръхдози радиация;
 • прекомерно излагане на слънчева светлина;
 • негативни ефекти от претоварване;
 • повишен риск от сърдечно-съдови, чернодробни, дегенеративни и ракови заболявания;
 • профилактично при всички хора, които искат да забавят стареенето и да поддържат в добро състояние организма си след 35-40 г.;
 • в първото тримесечие на бременността с цел намаляване опасността от вродени аномалии и уродства;
 • за поддържане на млада, здрава, еластична и добре изглеждаща кожа и за намаляване на бръчките;
 • за предпазване от разширени вени и забавяне на тяхното развитие, ако вече са се появили.

Синергия – цялото е повече от сбора на частите

Супер антиоксидантът AquaSource е мощна комбинация от няколко съставки, подбрани след внимателно проучване. Всяка една от тях самостоятелно има благотворно действие върху организма, но при комбинирането им техният благотворен ефект се подсилва още повече.

От гледна точка на холистичната медицина този продукт е особено интересен и с това, че внася в организма на човека подбрани и хармонично съчетани субстанции от различни енергийни центрове и зони на нашата планета. Нека да видим кои са те:

Пикногенол

Това е естествена субстанция, открита през 16 век. Първите сведения за действието му са свързани с моряците от екипажа на капитан Жак Картие. Всички те били тежко болни от скорбут след продължително плаване и ги заплашвала сигурна смърт. По съвета на един индианец те били чудодейно излекувани с помощта на отвара от кората на някакви местни дървета.

От всички познати различни източници за добив на пикногенол за най-добър се смята кората на вид крайбрежен бор (Pinus Maritimus, Pinus Pinaster), който расте в Южна Франция. В него се съдържат над 40 различни биологично активни съставки, предимно биофлавоноиди и проантоцианиди.

Наблюденията през последните 400 години сочат, че пикногенолът е напълно безвреден и има изумително благотворно влияние върху здравето. Използва се в цяла Европа и е известен като \"храната на младостта\" поради способността му да заздравява колагена и еластина – основни съставки на кожата, ставите и кръвоносните съдове. Започва да се препоръчва и от много прогресивни лекари в САЩ и Канада.

(Подобни на пикногенола съставки се съдържат и в гроздовите семки. Затова умерено количество вино се препоръчва за профилактика на някои съдови увреждания. Моето мнение е, че има много по-добри начини! – б. а.)

Пикногенолът е водоразтворим и се усвоява много добре от организма. Веднъж попаднал в тялото, запазва активността си 72 часа. Установено е, че като антиоксидант е 20 пъти по-добър от вит. С и 50 пъти - от вит. Е.

Вероятно си спомняте, че ензимите могат да участват при преобразуването на причиняващи рак химикали. Флавоноидите от своя страна могат да се намесят в дейността на тези ензими и така да въздействат положително. Освен, че предпазват от развитието на рак, флавоноидите могат да бъдат полезни и при лечението на рак в напреднал
стадий.

Тази специфична комбинация от биологично активни съставки може да ни помогне да се наслаждаваме на по-дълъг и качествен живот, да бъдем здрави и да изглеждаме по-млади. Тя може да ни помогне да се предпазим от осемдесет заболявания, в това число рак, сърдечни болести, артрит и повечето други непричинявани от микроби заболявания, свързани с вредното химическо въздействие на свободните радикали.

Многобройни изследвания доказват, че приемането през устата на определени флавоноиди забавя в значителна степен разрастването на раковите образувания у лабораторни животни. Пикногенолът е мощен антиоксидант, почиства като с метла свободните радикали и е може би главният кандидат за по-нататъшни изследвания във връзка с профилактиката на рака.

Пикногенолът намалява, много по-ефикасно от вит. Е, пораженията, нанасяни на тъканите от свободните радикали. Той също както и вит. С, въздейства благотворно на здравето и на мозъка, предпазва нервните клетки посредством уникалната си способност да преминава през кръвно-ликворната бариера. Освен това намалява възпалението, подобрява кръвообращението и облекчава състоянието на засегнатите от диабет, артрит и инсулт и предпазва от сърдечносъдови заболявания и рак.

Пикногенолът подобрява периферното кръвообращение и възстановява изгубената активност на капилярите и кръвоносните съдове. Също така стабилизира червените кръвни клетки и поддържа нужната им еластичност; укрепва слабите кръвоносни съдове, като стабилизира колагена и еластина и като резултат от това предпазва от
микрокръвоизливи.

Отдавна е известно, че здравината на капилярите, при страдащи от високо кръвно налягане, намалява до патологични стойности. Ако хипертонията се съчетава със слабост на капилярите, вероятността от мозъчни инсулти и кръвоизливи на ретината нараства значително. Високото кръвно налягане само по себе си не причинява спукването на кръвоносните съдове, това става поради намалената им устойчивост и увеличената пропускливост. Устойчивостта на капилярите също може да бъде нормализирана чрез редовна употреба на пикногенол.

Пикногенолът е изключително важен за мозъчните функции, не само защото защитава кръвоносните съдове, а и защото е един от малкото приемани през устата антиоксиданти, които преминават с лекота кръвно-ликворната бариера, за да защитят мозъчните клетки. Изследователите са на мнение, че той подобрява мудната и неуслужлива памет, защото се отразява благотворно върху кръвообращението и клетъчното хранене.

А ето и някои от досега наблюдаваните благотворни влияния на пикногенола:
 • намалява опасността от рак, сърдечносъдови заболявания, артрит, преждевременно остаряване;
подмладява и заздравява кожата, като подобрява нейната еластичност и гладкост;
 • намалява алергиите (особено ефективен е при сенна хрема, псориазис и причинени от слънцето поражения);
 • оказва положителен ефект върху кръвообращението (действа противовъзпалително, подсилва капилярите, вените и артериите и ги прави по-устойчиви на травми);
 • облекчава варикозните вени, подуването на краката и хроничната венозна недостатъчност, намалява опасността от флебит, отоци и възпаления;
 • предотвратява и помага за възстановяване след инфаркти и инсулти;
 • действа благотворно върху ставите (подобрява гъвкавостта им, намалява болката в подутите стави и отрицателните последствия от спортните травми);
 • подпомага лечението на язвената болест;
 • увеличава жизнеността на всички клетки, намалява последствията от стреса, подсилва имунната система;
 • подобрява зрението и паметта;
 • намалява усложненията при диабет (ангиопатия);
 • облекчава сенна хрема, астма, хронична умора и др.;
 • предпазва организма от състаряване, дегенерация и раково израждане.

.Алергии, хистамин и пикногенол

Онова, което много лекари и изследователи от Финландия, Германия, Франция, Холандия, Великобритания и др. европейски страни препоръчват на първо място при сенна хрема и свързаните с нея алергии, е пикногенол, тъй като той е най-ефикасен и дава най-малко странични ефекти. Конкретно във връзка със сенната хрема, те смятат, че той е изключително ефективен, безопасен и по-евтин от повечето синтетични лекарства.

Алергията е свързана с отделянето на хистамин от клетката. Пикногенолът и някои други биофлавоноиди предотвратяват освобождаването на хистамин и следователно те са много по-добър подход към алергиите, отколкото употребата на антихистаминови препарати.

Надежда за болните от МS и техните семейства

Доказано е, че МS е свързана с проблеми на имунната система. Възможно е имунните клетки да започнат да атакуват освен често срещани вируси и бактерии, също и миелина на собствената си централна нервна система.

Пораженията, нанасяни от свободните радикали, са основен фактор за дисфункциите на имунната система. Пикногенолът спомага за възстановяване на тези функции. Активността на имунните клетки може да бъде възстановена или увеличена с негова помощ. При употреба на пикногенол броят на левкоцитите нараства.

Пикногенолът преминава кръвно-ликворната бариера и предпазва мозъка по няколко начина: намалява уврежданията от свободните радикали; подобрява устойчивостта на невроните към хипоксия; заздравява малките кръвоносни съдове и подобрява кръвооросяването; намалява възпалението право пропорционално на приетата доза.

Опаковката съдържа 60 капсули

Клиентска цена - 82.50 лв.

Дистрибуторска цена-57.75 лв.